Det här är något som kräver stora ekonomiska investeringar.
Pierre Gagnaire
För 15 år sedan, 1996, var Pierre Gagnaire riktigt illa ute. Han var på väg att gå i konkurs och tvingades stänga sin restaurang i Saint-Etienne, Frankrike, en stad som var känd för sitt fotbollslag på 70-talet, men knappast för sina välbärgade invånare. Inga guldkalvar så långt ögat nådde. Men sedan dess har Gagnaire kommit tillbaka med besked och tagit hela världen med storm.
Efter att först ha tagit igen en del av sina förluster genom att jobba i Paris, öppnade han restauranger i Tokyo, Las Vegas, London, Hong Kong och Dubai. Detta är regel nummer ett när du serverar mat: gör det mesta av din 3 Michelin Stars-status genom att satsa fullt ut.
Guy Savoy
Förutom att driva fyra restauranger i Paris, har även Guy Savoy filialer på Caesar’s Palace i Las Vegas och på Marina Bay Sands Casino i Singapore. Han är också rådgivare till den ökände leverantören av färdiga sallader, Pierre Martinet, när det gäller salladskryddor.
Marc Veyrat
Efter att ha gett ut sitt namn till en serie köksredskap, har Marc Veyrat – känd för sin hatt – gått samman med GL-Events för att utveckla en serie av 100 % biologiska snabbmatsprodukter, kallad Cozna Vera.
Bernard Loiseau
Varning! Att köra uppblåst kan leda till allvarliga olyckor. I Saulieu i den vackra regionen Côte-d’or i Frankrike var det en känd restaurangägare som försökte dra nytta av sina 3 Michelinstjärnor och goda rykte genom att bredda sin affärsverksamhet rejält. Han öppnade lyxhotell, bryggerier i Paris och sålde tillhörande paraplyer och andra accessorarer tills han hade dragit på sig skulder upp över öronen. Slutkörd och utbränd blev han så småningom sjuk och kastade in handduken den 24 februari 2003, genom att ta sitt liv. Hans namn var Bernard Loiseau och var en av Frankrikes mest kända kockar genom tiderna.
Men i en sådan konkurrenskraftig värld som restaurangbraschen, kombinerat med den enorma nivå av stress som kockar måste stå ut med för att leva upp till Michelinguidens standard, är det lätt att förlora kontrollen över dina mål och dina egna gränser.